SZENTSÉGIMÁDÁS:

Minden

csütörtökön 17,00
elsőpénteken 17,00
elsővasárnap 17,00


 

ÉJSZAKAI VIRRASZTÁS:

Minden hónap első péntekén és a nagyböjti időszak minden péntekén este 22,00 órától reggel 7,00 óráig végzünk éjszakai virrasztást.


RÓZSAFŰZÉR IMÁDSÁG

 

 

Október hónapban minden esti szentmise előtt 17,30 órától közösen imádkozzuk a rózsafüzért. Többi hónapban a vasárnap délelőtti szentmise előtt.


KERESZTÚTI ÁJTATOSSÁG:

Nagyböjti időszakban minden kedd és péntek 17,15 órától.


 

A NAGYHETI SZERTARTÁSOK IDŐPONTJA

 

 

Nagycsütörtök:

– az utolsó vacsora miséje 18,00

 

Nagypéntek:

- keresztút 15,00; - szertartás 18,00

 

Nagyszombat:

- Húsvét vigíliájának szertartása 20,00

 

Húsvét vasárnap:

- eledelszentelés8,00

- Szentmise 10,30 és 18,00

 

 

Húsvét hétfő:

- Szentmisék 10,30 és 18,00


 

 

MÁJUSI – JÚNIUSI ÁJTATOSSÁG:

 

 

Május és június hónapban a hétköznap esti szentmisék előtt, 17,45 -től végezzük közösen Szűz Mária, illetve a Jézus Szent Szíve litániát.


 

TEMETÉSEKKEL KAPCSOLATBAN

    Szeretteink halála a legfájdalmasabb esemény az ember számára. Lényeges kell, legyen a hozzátartozók számára, hogy a súlyos beteghez hívják el a lelkipásztort, aki a szentségek erejében és vigasztalásában részesíti a Teremtőjével találkozni készülőt.
   A temetés alkalmával fontos, hogy a gyászolók is szentmisén való részvételüket, szentgyónásuk és szentáldozásuk kegyelmét ajánlják az elhunyt lelki üdvéért.
    A temetés bejelentése a plébánia irodájában történik, ahol a temetőt működtető intézménnyel egyeztetve történik a temetés időpontjának meghatározása.

    A temetés díja 250 RON.

    Minden hónap utolsó péntekén este 18 órakor közös szentmisét végzünk az elhunytakért. Aki ekkor szeretne megemlékezni elhunytjairól, a szentmise előtt jelezze elhunytjai nevét a bejáratnál és elhelyezheti erre a célra szánt adományát a kitett perselyben.
    Az előjegyeztetett szentmise végeztetésének díja 20 Ron, melyet a szentmise szándékának bejegyzésekor kell befizetni a plébánia irodájában. Kérjük, hogy halottaikért végeztetett szentmise szándékukat idejében jelezzék a plébánián.